LangeLand Ziekenhuis

Je voelt je snel thuis in het LangeLand Ziekenhuis.

Het LangeLand Ziekenhuis is hét basisziekenhuis voor de regio Zoetermeer. Patiënten en hun naasten kunnen hier vertrouwen op hoogwaardige, betaalbare zorg, dichtbij huis. Ons ziekenhuis maakt deel uit van de Reinier Haga Groep, samen met het HagaZiekenhuis in Den Haag en Reinier de Graaf in Delft.

Onze zorg is veilig en goed
Wie zorg nodig heeft vertrouwt natuurlijk op de allerbeste medische zorg. Onze specialisten hebben de meest actuele kennis en ruime ervaring voor goede diagnose en behandeling van basiszorg. We weten waar we goed in zijn en wat we kunnen bieden. Voor hoogcomplexe zorg verwijzen we door naar onze partners. Voor nazorg kan de patiënt dan weer bij ons, dus in zijn of haar vertrouwde omgeving, terecht.

We leveren persoonlijke zorg
Wie zorgt nodig heeft, heeft meestal behoefte aan nabijheid, kleinschaligheid en oprechte persoonlijke aandacht. En juist daar zijn we goed in bij het LangeLand Ziekenhuis. Ons ziekenhuis is overzichtelijk en vertrouwd. Onze patiënten staan centraal bij alles wat we doen. Wij lopen graag een stapje harder dan anderen met persoonlijke aandacht voor onze patiënten. Zo voelen zij zich niet alleen goed behandeld, maar ook gezien en gehoord. En daarmee mogen wij het verschil maken op belangrijke kwetsbare momenten in hun leven.

We werken nauw samen met onze partners
Goede zorg lever je samen. Wij werken dan ook nauw samen met huisartsen, andere ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en collega’s in de thuiszorg. Ook hebben we oog voor de behoeften van verzekeraars. Het resultaat: betere kwaliteit in de zorg tegen de laagst mogelijke kosten.

We investeren in onze medewerkers
We hebben alle aandacht voor goede ontwikkeling van onze medewerkers. Zo zorgen we er samen voor dat onze zorg goed blijft afgestemd op de behoefte van onze patiënten. En zo houden we plezier in ons werk en investeren we in een loopbaan met toekomst.

Hoe is het om leerling te zijn in het LangeLand Ziekenhuis?

Goede sfeer, fijne begeleiding
Als leerling verpleegkundige kun je verschillende interne stages lopen op de Kinderafdeling, Intensive Care, Spoedeisende hulp, Verlosafdeling en de Operatiekamer. Dit is een leuke toevoeging aan je studie en zo leer je van elke afdeling wat. In ons ziekenhuis vind je een goede sfeer, overzichtelijke afdelingen, fijne begeleiding en leuke collega’s!

Dit is wat onze leerlingen zelf zeggen:

“Het fijne aan dit ziekenhuis is dat je bijna iedereen kent, daardoor is de sfeer ontzettend leuk.”

“Het is gemakkelijk om afspraken te maken in je leerproces.”

“Je voelt je hier snel thuis.”

“Het hele team staat voor je klaar om te helpen waar nodig is.”

“Er is aandacht voor persoonlijke groei en voor jou als leerling.”