Haaglanden Medisch Centrum

Haaglanden Medisch Centrum bestaat uit de locaties: HMC Antoniushove in Leidschendam, HMC Bronovo in Benoordenhout en het HMC Westeinde in de Haagse binnenstad, en heeft een alliantie met het LUMC. Het fungeert als topklinisch opleidingsziekenhuis waar medische studenten, co-assistenten, medisch specialisten, verpleegkundigen en andere medewerkers worden opgeleid. De speerpunten van ons ziekenhuis zijn acute zorg, infectieziekten, moeder-en-kind, hart- en vaatziekten, ouderengeneeskunde en oncologie.

De zorg in het HMC staat nooit stil. Elke dag zijn er ontwikkelingen waar we als ziekenhuis op moeten reageren. Daarom geven we graag ruimte aan mensen met eigen initiatieven en creatieve idee├źn. Wij moedigen medewerkers aan hun eigen prestaties en die van anderen te verbeteren.

Opleiden is hierbij een belangrijk instrument. Onze stichting heeft een alliantie met het LUMC en fungeert als Teaching Hospital voor medische studenten en co-assistenten. Daarnaast bieden wij leerwerktrajecten voor mbo- en hbo-opleidingen aan.

Hoe is het om leerling te zijn in Haaglanden Medisch Centrum?

De combinatie van werken en leren spreekt veel mensen aan en betekent hard werken. Een groot voordeel is dat je in het dagelijks werk direct een koppeling kunt maken tussen wat je leert en de toepassing daarvan in de praktijk. Bovendien verdien je tijdens je opleiding al een salaris.

Om het leren in de praktijk goed te laten verlopen heeft iedere locatie een aantal praktijk- en werkbegeleiders. Samen begeleiden zij je in het opdoen van relevante werkervaringen, het maken van praktijkopdrachten en het reflecteren op jouw eigen leerproces. Je kunt ervaring opdoen op verschillende afdelingen wat leidt tot breed opgeleide medewerkers. Na het behalen van een beroepsopleiding zijn er nog allerlei vervolgopleidingen die je zou kunnen gaan doen.