Sollicitatieprocedure

Aanmelden voor een leerwerktraject: de sollicitatieprocedure

Om te kunnen starten aan een leerwerktraject, solliciteer je op een leerling-vacature bij een ziekenhuis. Deze sollicitatieprocedure bestaat uit een aantal stappen:

  1. Je solliciteert op een leerling-vacature. Je herkent een leerling-vacature doordat er ‘leerling’ voor, of ‘in opleiding’ na de vacaturenaam staat. Bijvoorbeeld: ‘Leerling operatieassistent’ of ‘Operatieassistent in opleiding’. Moeite met het schrijven van je brief of het opstellen van je CV? We helpen je graag met onze 15 sollicitatietips.
  2. Van het ziekenhuis waar je hebt gesolliciteerd, krijg je te horen of je op gesprek mag komen. Soms volgt een 2de gesprek, een capaciteitentest, of een meeloopdag(deel) op de afdeling.
  3. Vinden ze jou de beste leerling (yes!) en ben je zelf ook enthousiast? Dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Tijdens dit gesprek maak je afspraken en teken je het contract. Hierna ben je officieel aangenomen. Gefeliciteerd!
  4. Samen met het ziekenhuis meld je je vervolgens aan bij de school waarmee het ziekenhuis samenwerkt. Hier ga je het theoretische deel van de opleiding volgen.
  5. Niets staat je nu meer in de weg om te starten met het leerwerktraject. Je kunt aan de bak! We vinden het leuk om te horen als jij als leerling in het ziekenhuis mag starten. Laat je het goede nieuws aan ons weten?